Бисквитка: Нашият сайт използва бисквитки. Прочети повече за политиката за бисквитките. Пропусни
Затвори
Кампанията е сменена и кошницата е обновена.
Кампанията е сменена и кошницата е обновена.

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ ЗА КЛИЕНТИ

 

Последно обновена на: 08.01.2020

  1. Кой носи отговорност за личните Ви данни

Настоящата Декларация за поверителност се отнася за личните данни на клиенти на Avon в случаите, когато личните Ви данни се предават на Avon от Вас или от обслужващия Ви представител на Avon. Препратките към „Avon“, „нас, „ние“ или „наши“ в настоящата Декларация за поверителност означават Ейвън Козметикс България ЕООД, ЕИК 121902485, със седалище и адрес на управление: гр. София 1766, ул. Донка Ушлинова № 2, Мултифункционален комплекс Гаритидж Парк, офис сграда 1. В случаите, когато личните Ви данни се предават на Avon, ние ще изпълняваме ролята на администратор на личните Ви данни във всяка ситуация, в която ние определяме средствата и целите на обработването на такива данни. Когато изберете да купувате стоки на Avon чрез неин представител, личните Ви данни ще бъдат обработвани и от представителя, като отделен администратор на личните Ви данни.Обслужващият Ви представител на Avon е администратор на личните Ви данни.  Представителите на Avon са независими лица и не са в трудови правоотношения с Avon. Avon не носи отговорност за използването на лични данни от представителите. Това означава, че представителят, независимо от търговската дейност на Avon, обработва личните Ви данни за цели и по начини, които той решава, включително за собствените си маркетингови цели. По принцип независимите търговски представители на Avon ще използват личните Ви данни по начини, които са съвместими с настоящата Декларация за поверителност. Ако използват личните Ви данни по друг начин, те са длъжни да Ви предоставят допълнителна информация за поверителността, за да спазят законовите си задължения съгласно законите за защита на данните.

  

  1. Лични данни, които събираме за Вас
    Когато използваме термина „лични данни“ в настоящата Декларация за поверителност, имаме предвид данни, които се отнасят за Вас и ни дават възможност да Ви идентифицираме, пряко или в комбинация с друга информация, която е възможно да съхраняваме. Получаваме тези данни директно от Вас или от представителите, които може да ни ги предоставят. Може да събираме следните лични данни за Вас:
  • Името и данните Ви за контакт (обръщение, фамилия, собствено име и други имена, пощенски адрес, имейл адрес, телефонни номера).
  • Информация за това как използвате уебсайта ни посредством „бисквитки“ или подобни идентификатори. „Бисквитките“ са малки пакети информация, съхранявани от браузъра Ви на твърдия диск на компютъра Ви. Те Ви дават възможност да сърфирате в уебсайта ни и ни позволяват да предоставяме определени функции, като например да поддържаме оставането в профила Ви в уебсайта ни; също така те ни позволяват да оценим уебсайта, за да го подобрим и ни предоставят информация за маркетингови цели. За повече информация за това как използваме „бисквитките“ и как можете да ги премахнете, прочетете нашите правила за бисквитките.

    Ако решите да кликнете върху и да продължите към уебсайтове на трети страни чрез нашия уебсайт, трети страни могат да събират информация за използването от Ваша страна на уебсайта ни, като използват определени технологии, достъпни за тях, например бисквитки. По същия начин, когато решите да взаимодействате със съдържанието на Avon в социалните медии, трети страни могат да събират информация за тези взаимодействия. Информацията, събрана посредством тези услуги на трети страни, се управлява от политиките за поверителност на тези трети страни. Когато сте пренасочени от Avon към уебсайт на трета страна, Avon не отговаря за  обработването на личните Ви данни от тази трета страна, освен ако третата страна обработва Вашите лични данни по указания на Avon.

  

  1. Как и защо използваме събираните от нас лични данни

Използваме личните Ви данни за следните цели:

  •  За да изпълним поръчката Ви
  • Когато подавате поръчката си към Avon, използваме личните Ви данни, за да я изпълним. 

     

  • За да Ви информираме за наши продукти и оферти, които може да харесате
  • Ако сте се абонирали за бюлетина на Avon или сте правили покупки при нас по-рано, може да Ви изпращаме съобщения по имейл за наши продукти и оферти. Също така, в определени периоди може да Ви информираме за възможностите да станете представител на Avon като част от нашите маркетингови съобщения; които ще получите само ако сте избрали да ги получите. Такива маркетингови съобщения се изпращат въз основа на нашия законен интерес да развиваме дейността на Ейвън. Вие можете да възразите срещу изпращането на такава комуникация по всяко време, като се свържете с нас чрез контактите, посочени по-долу. Възможно е също така да Ви показваме реклами, свързани с продукти на Avon, в мрежата въз основа на информацията, която имаме за Вас. Това се прави в съответствие със законните ни бизнес интереси за ефективно пазарно представяне на продуктите ни на основание чл. 6, параграф 1, буква е/ от ОРЗД.

     

    Ако възразявате срещу използването на личните Ви данни за изпълнението на някоя от посочените по-горе цели, моля, свържете се с нас. Макар че решението Ви да предоставите личните си данни на Avon по принцип е доброволно, ако не осигурите определена информация, Avon може да не е в състояние да изпълни някои от целите, посочени в настоящата Декларация за поверителност. Може например да не сме в състояние да изпращаме до Вас продукти по пощата, без да знаем пощенския Ви адрес.

 

  1. Как може да споделяме и прехвърляме събираните от нас данни

Може да споделяме личните Ви данни със:

  • представителите на Avon, страна, доставчици на услуги или други трети страни във връзка с разглеждането, договарянето или приключването на транзакция, при която ние сме придобити от или се сливаме с друго дружество или продаваме, ликвидираме или прехвърляме всички или част от нашите активи; и
  • правителствени органи.

Споделянето на данни ще се извършва за целите, изложени по-горе (включително ангажирането на трети страни - доставчици на услуги, които могат да действат като администратори на личните Ви данни), или за спазването на конкретни правни задължения, на които сме подчинени.

 

Avon използва подходящи предпазни мерки за защита на личните данни, които се прехвърлят в държави извън Европейското икономическо пространство, за които се счита, че осигуряват по-ниско ниво на защита на личните данни. Одобрените от Европейската комисия Стандартни договорни клаузи и други законово признати механизми за трансфер са внедрени при доставчика ни на имейл системи и доставчиците на услуги за ИТ поддръжка и техническо обслужване на ИТ системите ни.

 

  1. Колко дълго пазим личните Ви данни

Ние ще запазим Вашите лични данни толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които са били събрани.

  1. Вашите права

Имате право да поискате достъп до личните данни за Вас, които съхраняваме, и да поискате да коригираме личната информация за Вас, която не е точна. Може също така да имате правото да ограничите обработването на личните Ви данни, да направите основателно възражение срещу обработването им, да пренесете личните си данни при друг администратор или да поискате личните Ви данни да бъдат изтрити. 

Ако имате проблем или оплакване за начина, по който работим с личните Ви данни, моля, свържете се с нас. В случай че не сме в състояние да решим проблема съгласно желанието Ви, имате правото да се обърнете към местния надзорен орган за защита на данните. В България това е Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), чиито контакти могат да бъдат открити на: https://www.cpdp.bg/index.php

 

  1. Как да се свържете с нас  

Ако имате въпроси, коментари или искания във връзка с настоящата Декларация за поверителност, моля, изпратете имейл до локалния ни екип на: databg@avon.com  или пишете до адрес гр. София 1766, ул. "Донка Ушлинова" №2, Гаритидж парк, сграда 1, етаж 5, Ейвън Козметикс България ЕООД.

  1. Промени в Декларацията за поверителност

Възможно е периодично да променяме настоящата Декларация за поверителност.  Всяка нова версия на Декларацията за поверителност ще бъде публикувана на уебсайта ни.

 

Политика за бисквитките

Настоящата Политика за бисквитките описва различните видове бисквитки или подобни технологии, които могат да бъдат използвани във връзка с уебсайта на Ейвън, от който сте получили достъп до настоящата Политика за бисквитките („Сайтът”) и как можете да ги управлявате. Възможно е да изменим настоящата Политика за бисквитките по всяко време и ще Ви уведомим, ако направим съществени изменения. Моля, погледнете секцията „ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНА” в горната част на тази страница, за да видите кога настоящата Политика за бисквитките е била изменена за последно. Всички изменения на настоящата Политика за бисквитките ще влизат в сила когато направим достъпна изменената Политика за бисквитките на Сайта или чрез него.

Какво е Бисквитка?

„Бисквитките” са малки текстови файлове, които се изтеглят на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате уебсайт. Други видове подобни технологии работят или по същия начин, или чрез извличане на информация, която вече се съхранява на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате определен сайт (като напр. чисти gif-изображения, пиксели и цифрови отпечатъци. Ние обозначаваме тези технологии заедно като „бисквитки"). Те могат да бъдат поставяни както от собственика на уебсайта, така и от трети страни. Те са широко използвани, за да могат уебсайтовете да функционират или да функционират по по-добър и по-ефикасен начин. Това е така, тъй като уебсайтовете могат да разчитат и записват тези файлове, позволявайки им да Ви разпознават и да запомнят важна информация, която ще направи престоя и навигацията Ви в уебсайта по-удобни. Някои бисквитки, известни като „сесийни бисквитки”, се съхраняват само за времето на Вашата сесия на браузъра. Други бисквитки, известни като „постоянни бисквитки” се запазват на компютъра Ви или мобилното Ви устройство за времето между различните сесии на браузъра.

Какви бисквитки използваме?

По-долу ще изброим различните видове бисквитки, които могат да бъдат използвани на Сайта, заедно с общи примери (а по-надолу ще откриете информация за действително използваните бисквитки на Сайта). Бисквитките могат да бъдат категоризирани в 4 основни вида.

Необходими бисквитки

Тези бисквитки са необходими, за да функционира Сайта и с цел да се създаде възможност за Вас да се придвижвате в него и да ползвате услугите и възможностите му. Без тези бисквитки, Сайтът няма да функционира така безпроблемно за Вас, както бихме искали, и е възможно да не можем да Ви предоставим Сайта или определени услуги или функционалности, които изрично сте изискали. В таблицата по-долу са описани някои примери:

Вид бисквитка

Описание

Кошница за пазаруване

Тези бисквитки гарантират, че продуктите, които поставите в кошницата, ще бъдат там и когато пожелаете да напуснете сайта.

Потребителска идентификация

Бисквитките за потребителска идентификация се използват, за да гарантират, че Вие виждате само собствената си информация и че сте вписан/-а в Сайта, за да не Ви се налага няколкократно да се вписвате на всяка една страница.

Сигурност

Бисквитките, свързани със сигурността, се използват за контрол на сигурността и проверки.

Бисквитки, следящи представянето

Вид бисквитка

Описание

Как да управлявате тези бисквитки

Гугъл Аналитикс (Google Analytics)

Гугъл Аналитикс бисквитките събират обобщена статистическа информация, за да подобрят презентацията и навигацията в Сайта.

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Адоуб Омничър (Adobe Omniture)

Адоуб Омничър аналитичните бисквитки събират обобщена статистическа информация, за да подобрят презентацията и навигацията в Сайта.

http://www.omniture.com/en/privacy/2o7

Функционални бисквитки

Тези бисквитки позволяват на Сайта да запомни изборите, които Вие правите, когато използвате Сайта. Тези бисквитки ни позволяват да предоставяме подобрени по-персонализирани функционалности, като например могат да запомнят Вашите маркетинг предпочитания, като абониране или отписване за маркетингови имейли. Тези бисквитки могат също да бъдат използвани за запомняне на промени, които сте направили относно размера на текста, шрифтовете и други части от Сайта, които можете да променяте. Те могат да бъдат използвани, също така, за да Ви се предоставят услуги, които сте поискали, като например гледане на видео или писане на коментари в блог. Информацията, която тези бисквитки събират, може да бъде анонимизирана и да не се проследява вашата онлайн дейност в други уебсайтове. В таблицата по-долу са описани някои примери:

Вид бисквитка

Описание

Език

Езиковите бисквитки се използват, за да запазват езика, който сте избрал/-а и да показват правилните опции.

Местоположение

Вашият приблизителен адрес (град, област, държава, пощенски код) се определят от IP (интернет протокол) адреса и се запазват посредством бисквитки, за да избират автоматично правилната държава и да покажат търговците на дребно и дните за демонстрации в региона Ви.

Отправен сайт

Информация относно отправния сайт (сайтът, който сте посетил/-а преди да посетите нашия Сайт) може да бъде записан, за да разберем по-добре предпочитанията Ви.

Последно посещение и активност

Дата на последните посещение и дейност и друга информация се записват, за да можем да Ви предоставим информация относно това „какво се е променило в сайта от последното ви посещение”.

Наскоро гледано видео

Датата и заглавието на наскоро гледаното видео се записват, за да разберем по-добре предпочитанията Ви.

Флаш бисквитки

Флаш бисквитките се използват, за да позволят на аудио и видео съдържание да бъде възпроизвеждано.

История на страниците

Бисквитките, следящи историята на страниците, се използват, за да проследяват поредността на страниците, които сте посетил/-а. Ако получите съобщение за грешка, когато посещавате Сайта, информацията от бисквитката се запазва в лог файл за докладване на грешката и разрешаване на проблема.

Бисквитки за маркетинг и насочена реклама

Възможно е да използваме услугите на трети страни – рекламни компании, за да Ви показваме реклами, когато посещавате нашия Сайт. Тези компании могат да поставят или разпознаят уникална бисквитка във Вашите компютър или мобилно устройство. Такива бисквитки се използват, за да Ви представят реклами, които са свързани с Вас и Вашите интереси. Тези бисквитки също така се използват, за да ограничат броя пъти, в който виждате дадена реклама, за да се подпомогне преценяването на ефективността на рекламната кампания. Те запомнят, че сте посетили даден уебсайт и са свързани с друга информация, относима към Вашите интереси, за да се гарантира, че съдържанието и рекламите са по-подходящи за вас. Тази информация се споделя с други организации, каквито са рекламодателите. В таблицата по-долу са описани някои примери:

Вид бисквитка

Описание

[facebook.com]

[Социални мрежи + Рекламна дейност]

[Bazaarvoice]

[Анализ и рекламна дейност]

[youtube.com]

[Социални мрежи + Рекламна дейност]

 

Моля, обърнете внимание, че до степента, в която информацията, събрана чрез бисквитки, представлява лични данни, ние обработваме такива лични данни, съгласно разпоредбите на нашата Декларация за поверителност.

Какви бисквитки използва Ейвън?

Бисквитките на трети страни, най-често използвани на този Сайт, са изброени в таблицата по-долу. Стремим се да поддържаме този списък актуален и да го обновяваме. Въпреки това, винаги можете да управлявате всички бисквитки и други технологии за проследяване, използвани на този Сайт чрез нашия инструмент за предпочитания относно бисквитки, намиращ се [https://www.onetrust.com/products/cookies/].

 

Мрежа

Домейн

Наименование

Източник

Функция

Туитър

(Twitter)

.twitter.com

auth_token

Трета страна

Социални мрежи + Рекламна дейност

Гугъл

(Google)

.google.com

APISID

Трета страна

Аналитични или За представяне

Гугъл

(Google)

.google.com

SSID

Трета страна

Аналитични или За представяне

Как да управляваме бисквитките?

Можете да откажете или да приемете използването на бисквитки в Сайта по всяко време посещавайки [https://www.onetrust.com/products/cookies/] или използвайки настройките за бисквитки във Вашия браузър. Информация относно процедурата, която следва да се спази, за да включите или изключите употребата на бисквитки чрез функционалността за бисквитки на Ейвън е достъпна чрез линка, предоставен в предходното изречение. Информация относно процедурата, която следва да се спази, за да включите или изключите употребата на бисквитки през браузъра Ви, може да бъде открита в уебсайта на разработчика на браузъра Ви, достъпна през менюто „помощ”. За информация относно често използваните браузъри, можете да посетите следния сайт, който не е свързан с Ейвън: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html. Моля, обърнете внимание, че ако бисквитките са изключени, не всички функционалности на Сайта ще работят по желания начин.

Когато откажете да дадете съгласието си, това не изтрива автоматично никакви бисквитки, които вече са на Вашето устройство съгласно предишното Ви съгласие. Ще трябва да изтриете ръчно тези бисквитки, като следвате инструкциите на Вашия уеб браузър.

Свържете се с нас

Ако имате въпроси, коментари или искания относно настоящата Декларация за поверителност, моля изпратете имейл на адрес: databg@avon.com или пишете до адрес гр. София 1766, ул. "Донка Ушлинова" №2, Гаритидж парк, сграда 1, етаж 5, Ейвън Козметикс България ЕООД.

Текст за One Trust

Банер

Ако приемете, ние ще използваме бисквитки, за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции от социални мрежи и да анализираме нашия трафик. Ние също така споделяме информация за използването на нашия сайт от Ваша страна с нашите партньори - социални мрежи, рекламни и аналитични партньори [**]. Всички данни се обработват в съответствие с нашата Декларация за поверителност, която включва и Политиката ни за бисквитки [https://www.avon.bg/cookies].  За да управлявате различните видове бисквитки, които използваме, посетете нашия център за предпочитане на бисквитки.”  [приеми всички] [отхвърли всички]

Вашата неприкосновеност

Когато посещавате даден уебсайт, той може да съхранява или извлича информация от Вашия браузър, най-вече под формата на бисквитки. Тази информация може да се отнася до Вас, Вашите предпочитания или Вашето устройство и се използва най-вече за да работи сайта, както очаквате това да се случи. Информацията може да ви предостави по-персонализирано уеб изживяване. Тъй като ние уважаваме правото Ви на неприкосновеност, Вие можете да изберете да не разрешите използването на някои видове бисквитки. Кликнете върху заглавията на различните категории, за да разберете повече и да разрешите използването на бисквитки по Ваша преценка. Следва да се отбележи, че (i) някои бисквитки не могат да бъдат блокирани (вижте „Необходими“ бисквитки) и (ii) блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на изживяването Ви на сайта и услугите, които можем да предложим.

Необходими бисквитки

Тези бисквитки са необходими, за да функционира Сайта и с цел да се създаде възможност за Вас да се придвижвате в него и да ползвате услугите и възможностите му. Без тези бисквитки, Сайтът няма да функционира така безпроблемно за Вас, както бихме искали, и е възможно да не можем да Ви предоставим Сайта или определени услуги или функционалности, които изрично сте изискали. Тези бисквитки не съхраняват лични данни.

Бисквитки, следящи представянето

Тези бисквитки събират информация относно това как посетителите ползват Сайта. Събраната информация е анонимна и се използва единствено, за да се наблюдава и подобри работата на Сайта. Например, такива бисквитки ни показват кои са най-посещаваните страници в Сайта, помагат ни да запишем всички трудности, които посетителите срещат във връзка със Сайта и ни показват дали рекламирането ни е ефективно или не. Това ни позволява да видим общите модели на ползване на Сайта, вместо да изследваме индивидуалните посещения поотделно. Ако не позволите използването на тези бисквитки, няма да знаем кога сте посетили нашия Сайт и няма да можем да наблюдаваме представянето му.

Функционални бисквитки

Тези бисквитки позволяват на Сайта да запомни изборите, които Вие правите, когато използвате Сайта. Тези бисквитки ни позволяват да предоставяме подобрени по-персонализирани функционалности, като например могат да запомнят Вашите маркетинг предпочитания, като абониране или отписване за маркетингови имейли. Тези бисквитки могат също да бъдат използвани за запомняне на промени, които сте направили относно размера на текста, шрифтовете и други части от Сайта, които можете да променяте. Те могат да бъдат използвани, също така, за да Ви се предоставят услуги, които сте поискали, като например гледане на видео или писане на коментари в блог. Ако не позволите използването на тези бисквитки е възможно някои или всички тези услуги да не функционират правилно.

Бисквитки за насочена реклама

Възможно е да използваме услугите на трети страни – рекламни компании, за да Ви показваме реклами, когато посещавате нашия Сайт или за да Ви дадем възможността да споделяте нашето съдържание с Вашите приятели и мрежи. Тези компании могат да поставят или разпознаят уникална бисквитка във Вашите компютър или мобилно устройство. Такива бисквитки се използват, за да Ви представят реклами, съдържание и съобщения в други уебсайтове, които сте посетил/-а, и които са свързани с Вас и Вашите интереси. Тези бисквитки също така се използват, за да ограничат броя пъти, в който виждате дадена реклама, за да се подпомогне преценяването на ефективността на рекламната кампания. Те работят чрез уникално идентифициране на Вашите браузър и интернет устройство. Ако не разрешите използването на тези бисквитки, ще бъдете обект на реклама, която е по-малко относима към вас или може да не успеете да използвате или видите тези инструменти за споделяне.

 

{{UI.LoadingMessage}}
[View|Representative_Attach_Not_Available]